parallax background

CINEMAR (c)

17/11/21
<
 

Vorig jaar heeft Trendbureau Overijssel het Instituut voor Maatschappelijke Verbeelding (Stichting IVMV) gevraagd om in het kader van Corona Chronicles een Cinemar© in te richten met als doel te ontdekken hoe fictie en onze verbeelding ingezet kunnen worden voor dat wat we nog niet (denken te) weten. Hoe kan fictie orde scheppen in de huidige chaos? “Wat kan het voor de overheid en beleidsmakers betekenen als fictie en verbeelding een grotere rol gaan spelen?

 

De verbeelding speelt ook een grote rol als het gaat om de toekomst verkennen. En juist daarbij zijn ook herinneringen van belang. Want een herinnering aan een eerdere ramp en hoe mensen zich daar doorheen sloegen geeft enig vertrouwen en een zekere hoop. Dit geldt niet alleen voor herinneringen aan rampen die zich werkelijk hebben voorgedaan, maar ook rampen die zich kunnen voordoen of die fantasie blijven (zoals in films). Het koesteren van dat soort herinneringen zou ook een functie van onze verbeelding kunnen zijn.

 

Op 2 december 2020 vond het eerste Cinemar© plaats. Nieuwsgierig geworden? Werp een blik op de ervaringen en de resultaten.

 

Nu is er de IVMV-BROCHURE CINEMAR©. Interesse? Neem contact met ons op!